15-09-2018
TAO yoga voor de vrouw

20-10-2018
Tao Yin: gronding via de psoasspier

11-11-2018
Dagworkshop borstbewustzijn en zelf...Klik HIER voor de volledige kalender.

Myofascia lijnen & Meridianen

Aanvang:05-05-2018 (10u)
Einde:06-05-2018 (17u30)

MYOFASCIA & MERIDIANEN

door Hilde Broeckhove en Louise Chardon

Fascia (bindweefsel) omgeeft, ondersteunt en verbindt alle lichaamssystemen, van onze botten tot onze bloedvaten, het omvat als een netwerk alle organen en spieren en geeft informatie door...vanuit de tenen naar de schedel...

Een gezond fascia netwerk is soepel en veerkrachtig. Bij overmatige fysieke training, stress, ontstekingen en trauma verliest de fascia haar hydratatie en veerkracht en wordt ze hard.

De kunst om de fascia te ontspannen is de hydratatie en circulatie te laten terug keren in de vezels zodat er opnieuw flexibiliteit en bewegingsvrijheid ontstaat...

Ook al zijn de myofascia lijnen niet de meridiaan lijnen, ze volgen gelijkaardige routes en de meridianen (energiebanen) stromen door de fascia. Als het fascia weefsel verhard of verdicht is zal de energie ciculatie verhinderd worden.

Louise deelt haar onderzoek in het diep verlengen en energetiseren van de myofascia lijnen met ademwerk en stretchende bewegingen.
Je maakt een reis doorheen de half-vloeibare verbindende matrix in jezelf, bevrijde beweging en doorstroming, gevoed door de adem!

Hilde reist met je doorheen het meridiaan netwerk dat vanuit de organen naar de ledematen stroomt en vice versa en op zijn beurt alle sytemen in het lichaam verbindt. We gaan de trilling en expressiviteit die de meridianen in zich dragen ontdekken en meenemen in onze dans/beweging. We gaan ervaren hoe het leven in je verandert als deze vitale energiebanen zich openen...

Fascia verbindt ook binnen en buitenwereld, en kunnen we de brug noemen tussen de prenatale energie en postnatale energie!

Come and experience...

We werken zowel met geleide oefeningen en exploraties als vrije bewegingsimprovisaties!

Open voor iedereen die graag beweegt en bewustzijn wilt opbouwen in de cellen, bindweefsels, organen en lichaamdelen die in verbinding staan met elkaar, ook om te verdiepen in meridianen, Meridiaan Chi Kung, Tai Chi of andere bewegingskunsten.

Uren: zaterdag en zondag van 10u tot 17u30

Bijdrage: 190 euro, 160 euro bij betaling voor 1 april!

Locatie: CarWash Theater, Sergeyselsstraat 42, 2140 Antwerpen

Organisatie: Andwhatbesidesdeath vzw

Overnachtingsmogelijkheden in de buurt, vraag info!

Body-Mind Centering® is een globale benadering voor transformatieve, ervaringsgerichte en somatische heropvoeding door beweging en aanraking.
Het is een experimentele studie, ontwikkeld door Bonnie Bainbridge-Cohen, gebaseerd op het
belichamen en toepassen van anatomische, fysiologische en psychofysieke principes in verbinding met de ontwikkeling.
Deze methode gebruikt daarvoor beweging, aanraking, stem en bewustzijn en nodigt uit te begrijpen hoe de geest zich uitdrukt door het lichaam, en het lichaam door de geest. Inschrijvingsvoorwaarden

  • Aanmelden ten minste 14 dagen voor aanvang van de lessenreeks of workshop tenzij anders vermeld.
  • Aanmelden per telefoon of email - daarna krijg je een bevestigingsmail met de betalingsinformatie.
  • Als je je reeds aangemeld hebt gelieve je dan ook af te melden indien je door omstandigheden toch niet kunt komen, het kan van jouw inschrijving afhangen of een cursus wel of niet kan doorgaan.
  • Bij annulatie minder dan twee weken voor de startdatum worden 30% annulatiekosten aangerekend. Terug

Hilde Broeckhove 2009 | Designed by IT4Professionals