15-09-2018
TAO yoga voor de vrouw

20-10-2018
Tao Yin: gronding via de psoasspier

11-11-2018
Dagworkshop borstbewustzijn en zelf...Klik HIER voor de volledige kalender.

Tao Yin Yoga

Een reeks van Taoïstische gezondheidsoefeningen die je vitaliteit en levenskracht verhogen, die alledaagse kwaaltjes en stress verzachten en je dichter bij jezelf brengen.

Tao yin of Tao yoga is ontstaan uit China’s oudste filosofisch systeem namelijk het Taoïsme en betekent letterlijk ‘de energie leiden’. Het is een reeks van energieopbouwende oefeningen die interne kracht, flexibiliteit en veerkracht ontwikkelen en het lichaam zuiveren van toxines en spanningen. Er wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling, die een verbindende brug vormt tussen lichaam en geest. Tao yin is meditatie in beweging waarbij we terug in contact komen met de wijsheid van het lichaam.

Inhoud van de les:

  • We starten de les met ademhalingsoefeningen om spanningen los te laten en het lichaam voor te bereiden op de oefeningen.
  • Daarna doen we een reeks oefeningen op de mat die vooral inwerken op de versterking van de psoas-spier en het middenrif. Een gezonde spoas-spier is noodzakelijk voor de stabiliteit in de onderrug en een ontspannen middenrif is noodzakelijk om de ademhaling vrij te laten verlopen en voldoende energie te kunnen opnemen.
  • Daarnaast doen we spier- en peesstretchings die de energie- en bloedcirculatie stimuleren en toxines afvoeren.
  • We eindigen de les met een aantal staande posities uit de ijzerenhemd chi kung.


IJzerenhemd chi kung
is afgeleid uit de martial arts. Het zijn eenvoudige statische posities die men aanneemt om de vitaliteit te verhogen en interne kracht op te bouwen. Het versterkt de organen, pezen en botten en activeert het circulatie- en lymfatisch systeem, als ook het zenuwstelsel en endocriene systeem.

Deze oefenmethoden maken deel uit van het Universal Healing Tao systeem zoals het onderwezen wordt door meester Mantak Chia, er is geen voorkennis vereist, eenvoud is de sleutel!

Alle oefeningen worden uitgevoerd luisterend naar je eigen lichaam en met een helende glimlach!

Instromen in de Tao Yin lessen kan het hele jaar door, kom vrijblijvend een les meevolgen, deze kost 11 euro, nadien kan je beslissen of je je al dan niet verder inschrijft voor de reeks.

Activiteiten

11-09-2018Tao Yin Yoga in Gent - lessenreeks
14-09-2018Meridiaan Chi Kung in Antwerpen - lessenreeks
15-09-2018TAO yoga voor de vrouw
18-09-2018Chi Kung en Tai Chi in Gent - lessenreeks
20-10-2018Tao Yin: gronding via de psoasspier
11-11-2018Dagworkshop borstbewustzijn en zelfzorg voor vrouwen
17-11-2018TAO HEALING LOVE voor mannen en vrouwen
19-01-2019Meridiaan Chi Kung in Gent - cyclus
Hilde Broeckhove 2009 | Designed by IT4Professionals